08 april 2006

Afdalen onder de gletsjer...

Na het bijna noodlottige gevecht met de Fiendish Polar Bear slaagden onze helden erin om de laatste kilometers af te leggen naar het gevreesde Fort van de Ijsreus Thorbjorn.
Dit laatste stukje van de Pas van Duizend Doden werd voor de helft bedekt door een grote gletsjer. Over deze gletsjer voerde het pad van de helden; en het was met een beetje geluk - en dankzij een snelle Feather Fall van LYs - dat ze een val in een verborgen krevasse overleefden. Geluk bij een ongeluk: de verborgen spelonk leidde door een nauwe kloof met ijzige muren naar een half in het schemerdonker verborgen grot.

Onvervaard gingen onze helden de grot binnen in de hoop dat die een toegang zou bieden tot het veel hoger gelegen en onneembaar ogende Fort.
Met hun gebruikelijke tactische finesse stormden de helden de grotten binnen, en ze maakten korte metten met de bewoners, een aantal onfortuinlijke neanderthalers. Niet alleen hadden ze de evolutionaire boot gemist, nu dreigden ze ook nog te worden uitgedund door een bloeddorstige bende avonturiers... sommigen zijn geboren voor het ongeluk.

Met de door de neanderthalers gevangen gehouden Zevenkoppige Cryohydra hadden de avonturiers iets meer moeite. Gelukkig slaagden ze er net op tijd om het beest zodanig te kwetsen en af te matten dat ze niet de volle laag kregen van de zeven wild om zich heen bijtende koppen...

Genoteerd door Rultik Barba Alba op de 8e dag van de "oude naam van maand", Anno Domini 956.

2 Comments:

Blogger LYs said...

nu nog de xp

4:09 p.m.  
Blogger daalex said...

jaja, een mens zo opjagen...

2:30 p.m.  

Een reactie posten

<< Home